.

Adventure Park Gordola

In Gordola vindt u een geweldig adventure park. Door het uitgebreide netwerk van touwbanen heeft u het gevoel alsof u in de lucht zweeft. Door de veiligheidstouwen kunt u en de kinderen zich veilig van boom tot boom bewegen. Er zijn in totaal zes trajecten te vinden in park waarbij uw over een concentratie,- evenwicht en coördinatie vermogen moet hebben. Elke traject varieert ook van moeilijkheidsgraat. De licht gele route is geschikt voor iedereen maar voor de zwarte route “peperoncino” moet u een goede conditie hebben. Elk traject kan in twee uur worden afgelegd. Het park zorgt ervoor dat u samen met de kinderen weer dicht bij de natuur staan, de hectiek van het dagelijkse leven vergeet en uw band versterkt met uw familie.

Dit park is geschikt voor zowel volwassenen als voor kinderen. Kinderen jonger dan 16 jaar moeten worden begeleid door een ouder. De toegankelijkheid van het park wordt niet bepaald door leeftijd maar door lengte. Kinderen moeten boven de 1.20 meter zijn om het touwbaan parcours te betreden vanwege de veiligheid. Wij raden aan om het park in de ochtend te bezoeken aangezien het dan nog rustig is. Voor het beklimmen van het touwenparcours is het slim om sportieve kleding en dichte schoenen te dragen. Als u even wilt bijkomen van het intensieve bewegen kunt u een hapje en een drankje halen bij de bar op het park. In de omgeving, niet ver van het park, vindt u verschillende restaurants voor u heerlijk kunt eten.

Het park is via verschillende wegen en manieren te bereiken. Op een kilometer afstand van het park vindt u een bushalte. Bussen 1 (richting Tenero-Brere) en 311 (richting Gordola-Gnesa) bereiken het park. Op een kilometer afstand vindt u ook het treinstation van Gordola en op anderhalve kilometer afstand bevindt zich het treinstation van Tenero.