.

Angera

Angera ligt aan de zuidwestelijke oever van het Lago Maggiore tegenover het historische plaatjes Arona. Angera wordt gedomineerd door een imponerend middeleeuws kasteel dat hoog boven op een rots van kalksteen staat. Het historische plaatsje was in het verleden een belangrijke stad. De directe ligging aan het meer zorgde voor een gunstige handels locatie. Naast het imposante kasteel beschikt het plaatsje ook over een prachtig centrum. Hier kunt u zich door de smalle straatjes struinen die uit de Romeinse tijd stammen of wandel over de schilderachtige promenade die wordt omgeven door schitterende kastanjebomen.

Rocca di Angera

Bovenop een rots van kalksteen, hoog boven het Lago Maggiore, bevindt zich het eeuwen oude Rocca di Angera. Een van de weinig volledig bewaard gebleven middeleeuwse vesting gebouwen.  Het imposante gebouw, dat het beeld van Angera domineert, was tijdens de middeleeuwen een belangrijk strategisch punt voor militaire doeleinden maar ook voor de handel. Dit imponeerde gebouw was getuige van diverse lokale historische gebeurtenissen. Deze getuigenis is zichbaar gemaakt door de vele vormen van kunst die u in het kasteel zult aantreffen. Zo vindt u bijvoorbeeld in de Sala di Giustizia een prachtige verzameling van Fresco’s geschilderd aan het einde van de 13e eeuw.
Rocca di Angera is van 20 maart tot 17 oktober geopend.

Het poppenmuseum

Verder vindt u in Rocca di Angera ook het grootste poppen museum van Europa. In het poppen museum bevindt zich een prachtige collectie van speelgoed en poppen uit verschillende tijdperken uit de geschiedenis. De evolutie van de poppen wordt duidelijk gemaakt door de verschillende materialen die gebruikt zijn voor het creëren van de poppen. Ook speelde de mode, politieke connecties van het hof een belangrijke rol en het maken van de poppen. Het museum wordt omgeven door een prachtige middeleeuwse tuin, vol met symbolische betekenissen, die is nagebouwd aan de hand van eeuwen oude schilderijen, documenten en oude codexen.