.

Arona

Arona ligt aan de zuidelijke oever van het Lago Maggiore in de regio Piëmont en is een van de grootste plaatsen van het meer. De stad is zeer levendig omdat er voor jong en oud leuke dingen te doen zijn. Zo kunt er bijvoorbeeld uitgebreid shoppen, historische musea bezoeken, heerlijke Italiaanse specialiteiten proeven in een van de ristorantes, of van een vino rosso genieten op de boulevard. Net als Angera had Arona een burcht die het plaatsje tijdens verschillende oorlogen beschermde. Helaas zijn van Rocca di Arona alleen nog maar ruïnes overgebleven. De overblijfselen van deze burcht zijn te vinden in het stadspark.

Standbeeld Carlo Borromeo

Op een paar kilometer afstand van het centrum van Arona bevindt zich het beroemde standbeeld van San Carlo Borromeo. Het beeld is maar liefst 23,5 meter hoog. Het koperen standbeeld is tussen 1614 en 1698 gebouwd ter ere van San Carlo Borromeo, een belangrijke kerkhervormer uit de 16e eeuw. U kunt het standbeeld via de binnenkant beklimmen. Via de smalle trap bereikt u het hoofd van het standbeeld waar u van een prachtig uitzicht over het Lago Maggiore kunt genieten. Het standbeeld van San Carlo Boromeo is het tweede grootste standbeeld in de wereld die u via de binnenkant kunt beklimmen. Op nummer een staat het vrijheidsbeeld in New-York. In het centrum van Arona kunt u een kleinere versie van het standbeeld bewonderen.

Rocca di Arona

Op de top van de berg ‘Rocca d’Arona’ bevinden zich de ruines van het verwoeste fort Borromeo. Ooit behoorde dit gebouw bij de grootste kastelen van Italië. Samen met het kasteel op Rocca d’Angera vormde fort Borromeo een sterk fort tegen ongewenste bezoekers. Het fort was ongeveer in het jaar 1000 n.Chr. gebouwd om de inwoners van Arona te beschermen tegen vijhandelijke groepen.

Samen met haar ’tweeling’ fort Angera, was het een van de grootste controle plaatsen van het Lago Maggiore. Het fort was eeuwenlang eigendom van de bisschop van Arona. Later viel het fort in de handen van de familie Borromeo. De toekomstige kardinaal Carolus Borromo werd hier in 1538 geboren. Helaas is het gebouw in de 18e eeuw door het leger van Napoleon vernietigd. Maar gelukkig zijn er nog verschillende delen van het fort overgebleven die u kunt bezoeken. Zo kunt u er bijvoorbeeld nog de kamer bezoeken waar Kardinaal Carolus Borromeo is geboren.