.

Baveno

Baveno is gelegen in een baai aan de westelijke oever van het Lago Maggiore tussen de toeristische plaatjes Stresa en Verbania. Ook Baveno is door haar prachtige historische gebouwen, gezellige winkel straatjes en beroemde roze graniet een populaire bestemming onder de toeristen. In de 19e eeuw was Baveno vooral een populaire bestemming bij de rijkste ter aarde. Het stadje was namelijk een hoogstaande badplaats. Vooral de Engelse aristocratie was fan van het prestigieuze kuuroord. De imposante villa’s die verspreid zijn over de stad dateren ook uit de 19e eeuw. Sommige villa’s zijn nog bewoond door de nakomelingen van beroemde families.

Monte Camoscio

Naast haar rijke geschiedenis en historische kuuroord, is Baveno vooral bekend om haar roze graniet. Het roze graniet wordt gewonnen uit de steengroeven van Monte Camoscio. Vele wereld beroemde gebouwen beschikken over het roze graniet uit Baveno. Zoals de basiliek van Sao Paolo in Rome, de prachtige winkelgalerij Galleria Vittorio Emanuele in Milaan, ook zit het in de pilaren van wereld beroemde opera gebouw in Parijs. Het is mogelijk om tijdens uw vakantie aan het Lago Maggiore, de steengroeven van Monte Camoscio te bezoeken!

Kunst & Cultuur

Bent u toe aan wat kunst en cultuur? Dan is Baveno de perfecte plek voor u! Wandel bijvoorbeeld naar het oude kerkplein en bewonder de historische zuilen galerij. Ook vindt u hier de Romaanse parochiekerk van de Heiligen Gervasio en Protasio. In de nabij gelegen doopkapel zijn indrukwekkende fresco’s te bewonderen. U kunt ook een van de vele prachtige villa’s bewonderen in Baveno. Bijvoorbeeld Villa Branca. Deze villa werd in de 19e eeuw bewoond door de Engelse koningin Victoria. Na een lange dag cultuur snuiven kunt u ontspannen op de boulevard van Baveno. Hier kunt u genieten van een van de streekgerechten on het genot van een Barolo wijn uit Piëmont.