.

Borromeïsche eilanden

Voor de kust van Stresa liggen de Borromeïsche eilanden, Isola Bella, Isola Madre en Isola dei Pescatori. Elk eiland heeft haar eigen karakter, bijzonderheden en bezienswaardigheden. Het eiland Isola Bella staat bekend om haar prachtige Italiaanse tuinen. Op Isola Madre vindt u een indrukwekkend kasteel uit de 16e eeuw en op Isola dei Pescatori bevindt zich de Romaanse kerk van San Vittore die uit de 13e eeuw stamt.

Isola Bella

Isola bella is de bekendste van de drie Boromeïsche eilanden. Het eiland is vooral beroemd om haar prachtige barokke paleis en tuinen. Het paleis en de tuinen zijn in opdracht van graaf Vitaliano Borromeo in de 17e eeuw aangelegd. Kenmerkend van de tuin is de in een piramide vorm aangelegde terrassen heuvel. De terrassen heuvel bestaat uit maar liefst tien lagen. Met een wandeling door de tuinen komt u veel bewonderenswaardige aspecten tegen. Naast de prachtige planten en bloemen vindt u er ook fonteinen, watervallen en grotten in de tuinen.

Isola Madre

Isola Madre is het grootste eiland van de drie Boromeïsche eilanden. Het eiland wordt gedomineerd door een prachtige villa dat wordt omringt door een indrukwekkend grondgebied. Op Isola Madre bevinden zich, net als op Isola Bella, prachtige tuinen. Deze botanische tuinen, met haar olijf,- en palmbomen, behoren tot de oudste aangelegde tuinen van Italië. Deze botanische tuinen staan vol met exotische planten en zeldzame bloemen. Vele exotische dieren lopen vrij rond op Isola Madre zoals papegaaien en pauwen. Sinds 1978 is het eiland toegankelijk voor het grote publiek.

Isola Pescatori

Isola Pescatori is het kleinste eiland van de drie Borromeïsche eilanden. Het eiland is maar liefst 300 meter lang en 100 meter breed. Door de kleine omvang, de smalle straatjes en knusse huizen beschikt Isola Pescatori over de charme van een traditioneel klein vissersdorpje. Dit is eiland is over de eeuwen heen het beste bewaard gebleven. Het meeste van het originele vissersdorpje is vrijwel intact gebleven. Het eiland staat vol met pittoreske vis restaurants waar u van de lokale gerechten kunt genieten.