.

Brissago Eilanden

De Brissago eilanden bevinden zich aan de noord kant van het Lago Maggiore. De botanische tuinen van het park Ticino is sinds 1950 geopend voor het grote publiek. U kunt de eiland bereiken door middel van een ontspannende boottocht. Eenmaal aangekomen waant u zich in een oase van rust. De botanische tuinen op de Brissago eilanden herbergen meer dan 1700 plantsoorten. Zo vindt u er mammoetbomen, moerascipressen, lotusbloemen, eucalyptusbomen en banenstruiken. Door het mediterrane klimaat en het warme water van het Lago Maggiore, kennen de Brissago eilanden in de winter bijna geen vorst. Dit zorgt ervoor dat exotische planten kunnen groeien in het park.

Park Ticino beschikt over maar liefst 2,5 hectare grond. Op dit grond gebied bevinden zich plantsoorten van over de hele wereld uit bijna alle subtropische gebieden. Zo vindt u er planten uit Zuid-Afrika, Azië, Amerika, Oceanië en Australië. Het kleinere nabij gelegen Brissago eiland, genaamd Isola di Sant’ Apollinare, is vrij gelaten in haar begroeiing. Tevens is er in de botanische tuin in Ticino een thema pad te vinden. Dit pad is gecreëerd om de bezoeker te informeren over diverse plantsoorten en hun afkomst. Verder is er in het park een gedeelte toegewijd aan planten met geneeskundige krachten en kunt u er voedingsgewassen bezichtigen.

De eilanden werden in 1885 gekocht door Baron Richard Fleming. Zijn vrouw, barones Antonietta de St. Léger toverde het grootste eiland om in een waar paradijs. Na de aankoop van het eiland bestond het landschap uit een spontaan woekerende vegetatie en een vervallen klooster. Na de restauratie van het klooster begonnen ze met het aanleggen van de tuin. exotische planten werden aangevoerd vanaf het vasteland en er werden paden aangelegd. De eilanden kwamen in 1949 in het bezit van Zwitserland. Zij hebben de tuinen omgetoverd in de botanische tuinen die u vandaag de dag kunt bezichtigen.