.

Over Camping Lago Maggiore

Aan de zuidwest kant van het Lago Maggiore ligt de gelijknamige Camping Lago Maggiore. Deze kindvriendelijke camping is gelegen in een van de mooiste delen van het Lago Maggiore omringt door exotische planten, bloemen, palmen en andere diverse uitheemse begroeiing. Camping Lago Maggiore is een ideale uitvalsbasis voor uitstapjes naar diverse historische steden, pittoreske dorpen en pretparken. Op Zoover wordt de camping met ongeveer een 7,5 beoordeeld. Camping Lago Maggiore wordt vooral gewaardeerd om haar prachtige ligging.

Zwembad & Strand

Voor waterpret tijdens de warme zomer maanden kunt u terecht bij ruime zwembad op de camping. Het zwembad is voorzien van meerdere glijbanen, een whirlpool en een kinderbad. Lang het zwembad bevindt zich een ligweide voorzien van ligbedden en parasols waar u heerlijk kunt relaxen in de warme zomer zon. Het dragen van een badmuts is verplicht op deze camping. De camping is ook in het bezit van een privé zandstrand die u direct vanuit uw stacaravan kunt bereiken. U kunt met een gerust hart de kinderen laten spelen in het meer. Het strand loopt namelijk langzaam af, ideaal voor de kleintjes.

Vertier & Vermaak

In het hoogseizoen zorgt een enthousiast animatie team voor veel vertier en vermaak. Zij zullen er voor zorgen dat er elke dag veel leuke activiteiten op het programma staan. Hiernaast heeft de camping veel ruimte gecreëerd voor diverse recreatie mogelijkheden. Zo kunt u er met de kinderen een potje voetballen, volleyballen of tennissen. Ook vindt u de benodigde jeu des boules baan op de camping. De kleintjes kunnen hun hart ophalen in de grote speeltuin van de camping waar ze nieuwe vriendjes kunnen maken. Verder is de camping nog voorzien van meerdere ’tafeltennis’ tafels en de jeugd kan zich vermaken in de game hal waar zij onder andere kunnen poolen. In de omgeving van de camping is er ook genoeg te doen. U kunt u er bijvoorbeeld naar de bioscoop, winkelen in een shoppingmall, bowlen of een van de specialiteiten uit de streek proberen in een van de restaurants.

Belangrijke voorzieningen

De belangrijkste voorzieningen van Camping Lago Maggiore zijn:

–          Bar
–          Restaurant
–          Pizzeria met afhaalmogelijkheid
–          Wasruimte
–          Krantenkiosk
–          Wifi (tegen betaling)

Waar aan het Lago Maggiore?

Camping Lago Maggiore is gelegen aan de zuidwestelijke over van het Lago Maggiore nabij het prachtige historische plaatjes Arona. Wandel door de prachtige eeuwen oude straatjes en bezoek het schitterende Piazza del Popolo. Bezoek hier op de derde zondag van de maand een unieke antiek markt. Wandel via het plein naar de boulevard van het plaatjes en geniet van een prachtige uitzicht over het Lago Maggiore!

Twee kilometer van Arona kunt het indrukwekkende standbeeld van Carlo Borromeo bewonderen. Dit beeld, wat 23 meter hoog is, is het tweede grootste standbeeld ter wereld dat je via de binnenkant kunt beklimmen. Eenmaal boven aangekomen kunt u genieten van een prachtige uitzicht over Arona en Lago Maggiore.

Voor een echte middeleeuwse ervaring kunt u terecht bij Rocca di Angera. Dit goed bewaard gebleven middeleeuwse kasteel. Deze indrukwekkende burcht bevindt zich op een rots hoog boven het plaatsje Angera. Wat Roccia di Angera zo bijzonder maakt is dat het een van best bewaard gebleven versterkte middeleeuwse gebouwen is van het Lago Maggiore.