.

Cannobio

Cannobio ligt aan de noord westelijke oever van het Lago Maggiore vlakbij de Zwitserse grens. Dit prachtige plaatsje wordt omringt door een indrukwekkend landschap van bergen, golvende heuvels, beboste ravijnen en snel stromende rivieren. Cannobio kan in drie delen worden gesplitst. Het centrum gelegen aan het meer, San Agate en Traffiume. Qua geschiedenis is hier genoeg te beleven! Bezoek bijvoorbeeld het hart van het historisch centrum, Boulevard Piazza Vittorio Emmanuel III. Hier vind u onder andere de Santa Pieta kerk en de Sint Vittore.

Met een wandeling door het historische centrum ontdekt u vele architectonische pareltjes. Zo vindt u langs de boulevard prachtige gekleurde huizen. Deze vrolijk gekleurde patriciër huizen stammen uit de 16e en 17e eeuw. Vervolg u ontdekkingstocht door de eeuwen oude kronkelige straatjes van Cannobio naar het oudste gebouw van het plaatsje: Sint Vittore. Deze indrukwekkende kerk komt uit de 11e eeuw. Wat u ook zeker niet mag missen tijdens uw bezoek in Cannobio is de kleine pelgrimskerk Santa Pieta uit de 16e eeuw. Hier was ooit een schilderij te vinden, uit de 16e eeuw, van Maria die tranen van bloed huilde.

L’Orrido di Sant’Anna

Als u na een dagje geschiedenis en cultuur toe bent aan wat anders raden wij u aan om een uitstapje te maken naar het natuur gebied van Cannobio. Het plaatsje wordt omgeven door een prachtig veelzijdig landschap waar diverse intensieve sporten beoefend kunnen worden. U kunt bijvoorbeeld een uitstapje maken naar L’Orrido di Sant’Anna. Deze ravijn van 25 meter ligt slechts op enkele kilometers afstand van Cannobio. Met de auto of met de kano. Zo kunt u met de kano de rivier Cannobino volgens naar L’Orrido di Sant’Anna. In de zomer maanden kunt u in het water ook heerlijk zwemmen. Voor een stevige wandeling kunt u een pad naar boven volgen richting het pittoreske Sant’Anna kerkje uit de 17e eeuw.