.

Dierentuin Villa Pallavicini

Het prachtige Villa Pallavicini bevindt zich in de gemeente Stresa. Hier kunt u vele dieren zoals, herten, pauwen, lama’s en geiten, bewonderen. Deze dierentuin is samen met haar schitterende villa en indrukwekkende botanische tuinen zijn een van de meest populaire bestemmingen van het Lago Maggiore. In 1855 werd Napoleontische staatsman Ruggero Bonghi verliefd op dit prachtige landschap bij het Lago Maggiore en besloot dit prachtige stuk land te kopen en daarop een bescheiden huisje te bouwen. Later werd het landschap gekocht en vergroot door de hertog van Villombrosa en in 1862 werd het landschap overgenomen door de familie van de markies van Pallavicini. Hij transformeerde vervolgens het bescheiden huisje tot een indrukwekkende neo-klassieke villa. De familie Pallavicini is vandaag de dag nog steeds de eigenaar van dit indrukwekkende park.

De dierentuin van het park is van maart tot oktober geopend en wordt ieder jaar door duizenden toeristen bezocht. Het park, wat maar liefst 20 hectare groot is bestaat uit meerdere pleinen, open weelderige weiden, prachtige bloemen en lanen waar u heerlijk foor heen kunt struinen. Ook kunt u in het bos van het park eeuwen ouden bomen bewonderen. In de dierentuin kunt u en de kinderen meer dan 40 diersoorten van over de hele wereld bewonderen. U vindt er onder andere, kangoeroes, fazanten, lama’s kraanvolgels, witte zwanen, eenden, pauwen en zebra’s.

Op het park vindt u onder andere een restaurant, bar, een speeltuin voor de kids, een souvenirshop, een broeikas met exotische bloemen en meerdere picknick plaatsen. Ook vindt u op het park exotische vogels zoals papagaaien en neushoornvogels. Dicht bij de waterkant van het Lago Maggiore vindt u ook schilpadden en zwanen en ook eendachtige zoals eenden en ganzen. Vanaf de natuurlijke balkon van het park kunt u genieten van een schitterend uitzicht van het Lago Maggiore.

.