.

Fietsen & Mountainbiken

Het verkennen van het Lago Maggiore kan op verschillende manieren. Het landschap van het Lago Maggiore leent zich perfect voor outdoor sporten en activiteiten. Een van de beste manieren is de omgeving van het Lago Maggiore met de fiets of mountainbike te ontdekken. Rondom het meer vindt u diverse fiets routes dat varieert qua intensiteit van makkelijk tot intensief. Er is zelfs een route die u over de 166 km. lange kust van het meer leidt.

Het gebied rondom het Lago Maggiore is een waar fietsparadijs. Tijdens uw fietstocht ziet u het prachtige landschap veranderen van weelderige groene grasvelden en bergen en de mediterrane begroeiing. Stap daarom vooral een keer van uw fiets af om van het diverse landschap te genieten. Als u opzoek bent naar een makkelijke route kunt diverse pittoreske dorpjes bezoeken door de weg langs het meer te volgen. Hieronder staan een aantal pittige routes voor de ervaren fietsers.

Klimmen (gevorderd)

Fondotoce – Mottarone (60 km)
Voor de fanatieke fietser is deze route zeker een uitdaging. Als de rest van het gezin graag op een wat makkelijkere manier de top wilt bereiken kunnen zij de kabelbaan pakken naar Mottarone. Rij met de auto naar Fondotoce waar de route begint. Als u bij Baveno bent aangekomen ziet u het eerste bordje dat naar Mottarone wijst. Als u na de eerste 23 kilometer boven bent aangekomen kunt u op een heldere dag, onder het genot van een espresso, Milaan zien liggen. Na de pauze kunt u beginnen met de afdaling. Vanaf Lago d’Orta kunt u via Gravelone weer terug fietsen naar Fondotoce.

Heuvels (geen zware klim)

Rond Lago d’Lago d’Orta (60 km)
De route is minder intensief dan de route die hierboven is beschreven. U gaat tijdens de fietsroute een paar keer een heuvel op en af maar er komt geen zware klim voor. Tijdens het fietsen kunt u genieten van een prachtig uitzicht van het Lago d’Orta. Fiets voorbij Omegna richting Cesara langs de SP46. Als u aan de zuidkant van het meer bent aangekomen kunt u uw reis vervolgens langs de SP229 richting van Carcegna en vervolgens weer naar Omegna.