.

Klimaat Lago Maggiore

Rond het Lago Maggiore heerst een gematigd mediterraan klimaat. In de zomers kan het kwik oplopen tot boven de 30°C. In augustus is het dagelijks gemiddeld 29°C. In juli is het gemiddeld een graadje kouder. Overdag is het dus lekker warm maar tijdens de avond zorgt het meer voor de benodigde afkoeling. Tijdens de lente en de herfst is het weer van het Lago Maggiore ook aangenaam. De temperaturen variëren van 22°C tot 26°C. Tijdens de winter maanden is het klimaat wat milder. Het hele jaar door is er af en toe neerslag, vandaar dat het gebied van het Lago Maggiore zo prachtig groen is.

Invloed van de bergen

In vergelijking met het Gardameer heeft het Lago Maggiore meer kans op regen. Het regent gemiddeld 12 tot 13 dagen tijdens de zomer maanden. De hoge bergen rondom het meer spelen hier een grote rol in. De bergen houden namelijk niet alleen het slechte weer tegen, ook kunnen zij ervoor zorgen dat slecht weer niet weg trekt. Dit komt vooral voor aan de Zwitserse kant van het Lago Maggiore, daardoor onstaan daar vaak hevige buien.

Watersport en wind

Gedurende het hele jaar waait er een stevige wind over het Lago Maggiore. De sterke wind maakt het meer de perfecte locatie om verschillende watersporten te beoefenen. Vooral van de lente tot de herfst kunt u er goed surfen. Tijdens mooi weer raden wij aan om aan de Lombardische kant van het Lago Maggiore watersporten te beoefenen, hier zijn namelijk de beste winden te vinden.