.

Laveno Mombello

Laveno Mombello bevindt zich aan de oost oever van het Lago Maggiore en is de toeristische hoofdstad van het meer. De twee gemeentes vormen samen een stad in de provincie Varese. Laveno Mombello is zeer belangrijk voor de toerisme van het Lago Maggiore. Jaren lang is Laveno Mombello een van de toeristische hotspots van het meer. Niet alleen beschikt Laveno over een van de grootste plezier jacht havens van het meer, het stadje zelf zit boordevol met historische juwelen, indrukwekkende monumenten en architectonische parels.

Bergen & Burchten

Wanneer u Laveno Mombello aandoet vergeet dan zeker niet een bezoekjes te brengen aan Monte Sasso del Ferro. Dit plaatsje is een van de meeste populaire uitzichtpunten van het Lago Maggiore. Met een kabelbaan bereikt u het uitzichtpunten op 1062 meter hoogte. Eenmaal aangekomen kunt u genieten van een spectaculaire uitzicht oven Laveno Mombello, het Lago Maggiore en het gebergte. Bij helder weer kunt u zelf Milaan in de verte bewonderen!

Waan uzelf in de middeleeuwen tijdens een bezoek aan Forte Castello. Deze eeuwen oude fort bestaat uit twee lagen die in het begin van de 19e eeuw door de Oostenrijkers is gerestaureerd. De lange muren van de burcht zijn gebouwd in de vorm van een kruis zijn goed bewaard gebleven. Voor een prachtig uitzicht over het meer kunt u de uitkijk toren beklimmen die in 1889 gebouwd.

Na alle ontdekkingen van de dag kunt u even tot rust komen op een van de talloze terrasjes van het stadje. Nadat u in de zon van een heerlijke gelato heeft genoten kunt u uw wandeling voortzetten naar de twee prachtige gebouwen die in het centrum te vinden zijn. Namelijk, het stadshuis en de kerk Santi Filippo e Giacomo. De kerk is gebouwd in de 13e eeuw en heeft in de 17e eeuw een barokke jasje aangekregen.