.

Locarno

Locarno ligt in het zuiden van Zwitserland en bevindt zich aan de noord kant van het Lago Maggiore. Deze zonnige Zwitserse stad geniet van maar liefst 2300 zon uren per jaar en is daarmee de warmste stad van Zwitserland. Hoewel Locarno in Zwiterland ligt vindt u vele Italiaanse sporen die over de stad zijn verspreid. Zo zijn er verschillende Arcades en Piazza’s. Locarno wordt ook wel eens de “stad van de vrede” genoemd. Omdat er na de 1e wereld oorlog in 1925 de internationale overeenkomst over vrede is getekend.

Piazza Grande is het hart van het historisch centrum van Locarno, elk straatje in deze stad leid namelijk naar dit plein. Ook wordt hier het jaarlijkse filmfestival gehouden. In de buitenste omtrek van de oude stad bevindt zicht een prachtige en indrukwekkende Castello Visconteo. Deze burcht uit de 12e eeuw, beschikt over een archeologisch museum.

Niet alleen staat locarno bomvol met indrukwekkende historische monumenten, de harmonieuze sfeer van de stad zorgt ook voor een uitstekend recreatie gebied. Er zijn namelijk diverse subtropische parken te vinden. Door het milde klimaat groeien er in Locarno mediterrane bloemen en planten. U kunt ook de berg beklimmen doormiddel van een kabelbaan. Voor wat ontspanning na een dag vol ontdekkingen kunt u terecht bij een van de talloze restaurants, trattoria’s en gellateria’s

Madonna del Sasso

Een paar kilometer boven Locarno in het plaatsje Orselina bevindt zich de bedevaartkerk Madonna del Sasso. Deze kerk is in 1502 gebouwd na een vermeende Maria verschijning. In de kerk zijn er verschillende kunstwerken te bewonderen met als hoogtepunt een schilderij van Bramantino uit 1522. Het heiligdom van Madonna del Sasso is het meest bekende bedevaartsoord in het Italiaanse gedeelte van Zwitserland. Niet alleen is de Madonna del Sasso een prachtige waarneming, het biedt ook een prachtig uitzicht over Locarno, de bergen en het meer!