.

Museo del Paesaggio

In verbania bevindt zich het Museo del Paesaggio en is het centrum voor de lokale historische kunst. Het museum herbergt een indrukwekkende collectie van schilderijen en beeldhouwwerken en architectuur van plaatselijke artiesten. Het museum werd opgericht in 1909 door schrijver Antonio Massara. Het museum promoot de harmonie tussen landschap en geschiedenis en kennis en conservatie van de culturele en artistieke erfgoed. Het museum is verspreid over drie locaties: Casa Ceretti, Palazzo Biumi Innocenti en Palazzo Viani Dugnani.

Het museum Palazzo Viani Dugnani in Verbania beschikt over een prachtige verzameling van schilderijen van een genormeerde lokale schilders, namelijk Carlo Fornara, Achille Tominetti, Daniele Ranzoni en Mario Tozzi. Deze groep schilders was actief aan het einde van de 19e eeuw. Naast schilderijen beschikt Palazzo Viani Dugnani ook over een collectie van standbeelden.

Paolo Troubetzkoy

Belangrijke sculpturen van beeldhouders Paolo Troubetzkoy en Arturo Martini worden hier tentoon gesteld. Paolo Troubetzkoy is een belangrijk figuur in de geschiedenis van Verbania. De beeldhouder werd in 1866 te Intra geboren en behoorde tot een adellijke familie van Russische oorsprong. De werken van Troubetzkoy zijn over de hele wereld tentoon gesteld, waaronder ook in Rusland en Italië. In het Russische museum in Moskou wordt nog steeds een sculptuur van Troubetzkoy tentoon gesteld dat in opdracht van Keizer Alexander III is gecreëerd.

Eeuwen oude opgravingen

In een andere gedeelte van Museo del Paesaggio zij ook voorwerpen uit de Romeinse en Griekse tijd te bewonderen waaronder de voorwerpen die zijn gevonden in Ornavasso zoals Keltische graven met romeinse invloeden. In Palazzo Biumi Innocenti herbergt een verzameling van heiligenafbeeldingen die zijn gecreëerd tussen de 16e en 20e eeuw. De schilderijen komen uit diverse regio’s van Italië en andere landen. Casa Ceretti is een verzamelplaats van de moderne kunst. Hedendaagse artiesten komen hier naar toe voor workshops, tentoonstellingen en andere creatieve gelegenheden. Ook vindt u in Casa Ceretti een café voor een hapje en een drankje.

.

.