.

Museo Gottard Park

Museo Gottard Park is een museum met zeer bijzondere pronkstukken. Het museum is gelegen aan de zuidwestelijke oever van het Lago Maggiore in het plaatsje Castelletto sopra Ticino. In dit transport museum vindt u een bijzondere voertuigenverzameling van Alfio Gottardo. In Museo Gottard Park kunt u een verzameling van auto’s, vliegtuigen, motoren en stoommachines bewonderen.

Alfio Gottardo

De passie van Alfio Gottardo voor technologie en mechanica heeft voor het ontstaan van de indrukwekkende verzameling van voertuigen gezorgd die u in Museo Gottard Park kunt bewonderen. De verzameling is het resultaat van jarenlange zorgvuldig uitgevoerde onderzoeken en beschouwingen van honderden voertuigen afkomstig uit verschillende landen en diverse tijdperken. Museo Gottard Park bevindt zich grotendeels buiten en beschikt over een ruime parkeerplaats. De entree wordt gekenmerkt door een imposante ijzeren hek. Door het hek zult u van een afstand de schatten van het museum al kunnen bewonderen. Zo ver als het oog reikt ziet u eindeloze collecties van motoren,  auto’s en andere unieke en zeldzame stukken.

Overvloed aan informatie

Het bezoeken van Museo Gottard Park zal voelen als het lezen van een encyclopedie over mechanica en technologie. Het is daarom ook een unieke kans om alle historische vervoermiddelen en apparaten in het echt te zien. Op een leuke manier leert u van alles over de geschiedenis van deze historische voertuigen. Ook zult u in het buitengedeelte van het museum indrukwekkende vliegtuigen tegenkomen. Er staan ook zelfs gevechtsvliegtuigen uit de tweede wereld oorlog tussen! Tevens is er naast het museum op het park ook een ruimte waar u lekker kunt eten. Een bezoekje aan het museum is naast leerzaam en interessant ook een leuke manier om een gezellig dagje met uw gezin door te brengen.

Tickets

Museo Gottard Park is van januari tot maart alleen in het weekend geopend van 10.00 uur tot 17.30 uur. In het camping seizoen is het park van maart tot november geopend op dinsdag tot en met zondag van 09.30 uur tot 19.00 uur. Een kaartje kost €6,- voor volwassenen en €4,- voor kinderen van 6-12 jaar. Kinderen onder de 6 jaar zijn gratis.

.