De meest voor de hand liggende route naar het Lago Maggiore gaat over Koblenz en dan via Karlsruhe naar Freiburg, Bazel door de Gotthard Tunnel naar Bellinzona en Locarno. In totaal gaat het vanaf Utrecht om een kleine 1.000 kilometer.

Gotthard Tunnel
Voor Zwitserland moet u rekening houden met de aanschaf van een Autobahn vignet (zo’n €36). De Gotthard Tunnel kan zeker in de vakantietijd files veroorzaken. Alternatief is om te rijden via de Gotthard Pas. Met een niet al te grote caravan en voldoende trekkracht is dat zeker te doen. Voordeel van de route via de Pas is het mooie uitzicht!

Vliegen of per trein
Wilt u vliegend naar het Lago Maggiore dan zijn er diverse opties. Het vliegveld van Lugano – gelegen in Zwitserland – ligt dichtbij. Het dichtstbijzijnde vliegveld rondom Milaan is vliegveld Malpensa. Vliegveld Linate bij Milaan licht al iets verder weg en ook vliegveld Bergamo is een optie. Op deze laatste luchthaven vliegen diverse low cost airlines. Bergamo ligt echter wel al gauw op anderhalf tot twee uur rijden vanaf uw bestemming aan het Lago Maggiore.

Per Trein kunt u naar Lugano in Zwitserland reizen of Milaan in Italië. Afhankelijk van waar u wilt zijn aan het Lago Maggiore kunt u vanaf daar verder reizen naar uw plaats van bestemming.