.

Stresa

Het prachtige Stresa ligt in de golf van Borromeo aan de west oever van het Lago Maggiore. Haar milde klimaat en prachtige historische monumenten maakt Stresa een van de parels van het Lago Maggiore. De dorp wordt gekenmerkt door de architectonische parels, prachtige boulevard en indrukwekkende 5-sterren hotels. Door haar ligging in de golf van Borromeo beidt Stresa een spectaculair uitzicht over de Borromeïsche eilanden: Isola Bella, Isola Madre en Isola Pescatori. Gedurende de 19e eeuw was Stresa de hotspot voor de elite van Europa. De luxe villa’s en opulente hotels zijn daar getuige van. Maar vandaag de dag is Stresa vooral geliefd onder de Nederlandse toeristen. Ook heeft Stresa een gezellig centrum. Hier vindt u gezellige typisch Italiaanse restaurants, trattoria’s, gellateria’s en barretjes.

Geschiedenis & Cultuur

Het mediterrane klimaat, de weelderige bergen, en het prachtige meer maken Stresa zo populair onder de toeristen. Qua cultuur en geschiedenis heeft Stresa ook veel te bieden. Een wandeling door het plaatsjes brengt u naar de boulevard aan het meer met haar overvloed aan flora en fauna en opulente villa’s die het dorp omgeven.

In het historische centrum, een eindje verder vindt u de neoklassieke parochie kerk Sant’Ambrogio uit de 18e eeuw. Aan de rechter kant van de kerk bevindt zich Villa Ducale. Deze beroemde villa stamt uit de 18e eeuw. Niet ver hier vandaan staat het moderne Palazzo dei Congressi. Hier word jaarlijks een beroemd muziek festival gehouden. Vermaarde artiesten van over de hele wereld komen dan naar Stresa om hun talenten te presenteren.

Stresa is ook de perfecte uitvalsbasis voor uitstapjes naar de Borromeïsche eilanden en naar omliggende idyllische dorpjes en historische steden in Piëmont, Lombardije en Zwitserland. Stresa kent het gehele jaar een internationale bezoekers stroom. Dit komt door de veelzijdigheid van het plaatsje. In de maanden van het hoogseizoen kunnen recreatie toeristen hier heerlijk vertoeven. Tijdens het laag seizoen zorgen sociale, sport en cultuur evenementen en congressen voor een grote toestroom van toeristen.