.

Surfen op het Lago Maggiore

Gaat u op vakantie naar het Lago Maggiore en bent u op zoek naar een plaatsje waar u kunt windsurfen? Dat is geen probleem! Het Lago Maggiore is namelijk rijk aan surfmogelijkheden. Op het Lago Maggiore kunnen er diverse watersporten beoefend worden waaronder dus ook (wind) surfen. Of u nu opzoek bent naar een surfschool waar ze u kunnen helpen met de eerste stappen, of als u opzoek bent naar plaatsen met windzekerheid. Het Lago Maggiore heeft het allemaal! Hieronder vindt u de beste locaties en tips voor uw surfvakantie.

Beginner of ervaren surfer?

Door de sterke wind aan de noord kant van het meer kan er altijd uitstekend gesurft worden. Aan de noordelijke oever van het Lago Maggiore, nabij de grens tussen Zwitserland en Italië vindt u vele windsurfscholen. Hier kan iedereen van jong en oud terecht voor wat waterplezier. Het maakt niet uit of u nog nooit heeft gesurft, of juist een ervaren surfen bent. Hier helpen ze u graag! U kunt hier namelijk lessen volgen, een complete uitrustingen huren of helemaal zelfstandig gaan surfen. De meest perfecte tijd om te gaan surfen is in Juni en Juli. In deze periode zal  u verzekerd zijn van een mooie strakke zeil. Vanaf Augustus gaat de windzekerheid naar beneden vanwege het warmere water.

Windzekerheid

Wij raden aan om voor het surfen niet lager te gaan dan Maccagno. Ten zuiden van Maccagno wordt de wind namelijk wat zachter. Een uitzondering is Ispra. Hier is de wind namelijk in de ochtend wel sterk genoeg om te surfen. Voor windzekerheid kunt u naar Cannobbio reizen. Hier staat namelijk een stevige wind aan de strook tussen Cannobbio en de kastelen van Cannero. Wat ten zuiden van Cannobbio vindt u het plaatjes Pino. Naast een constante sterke wind vindt u hier ook een van de meest populaire surfscholen van het Lago Maggiore. Hier geven ze al meer dan 15 jaar surflessen aan toeristen.