.

Valle Verzasca

Valle Verzasca is met haar ongerepte natuur en weelderige Bergen een waar wandel paradijs voor toeristen. Deze prachtige idyllische vallei, dat omgeven wordt door prachtige groene landschappen, ligt op enkele minuten afstand van het centrum van Ticino. Valle Verzasca geniet van maar liefst 2,300 zonuren per jaar. U heeft hierdoor de mogelijkheid om onder de stralende zon de vele architectonische parels, historische sporen en adembenemende vergezichten te ontdekken.

Valle Verzasca wordt omgeven door schitterende Bergen van de Alpen die tussen de 2000 en 2500 meter hoog zijn. Het dal van Valle Verzasca, wat de vorm van een V heeft, is smal maar loopt uit naar mate u hoger in de bergen komt. Vanuit de vallei heeft u ook de mogelijkheid om de omliggende natuur gebieden te bezoeken.  U kunt de vallei via een manier bereiken en dat is via de toegangsweg bij Gordola nabij Locarno.

Valle Verzasca staat bekend als een van de grootste ongerepte natuur gebieden van het kanton Ticino. In deze vallei kunt u nog de authentieke schoonheid en onaangetaste architectuur bewonderen. Zo vindt u hier traditionele huizen genaamd ‘rustici’. In Valle Verzasca kunt u ook heerlijk wandelen. Of u een ommetjes wilt maken of een uren lange wandeling wilt voltooien: wandelaars komen hier aan hun trekken. Het park beschikt over een paden netwerk van 1,400 meter die u van de stromende rivieren tot de toppen van de bergen leiden.

Valle Verzasca wordt niet omgeven door toeristische resorts en is daarom vrij rustig vergeleken met andere alpenvalleien. Als u wat meer spanning wilt ervaring tijdens uw wandeling door de vallei dan kunt u terecht bij de verzasca dam. Hier heeft u de mogelijkheid om uzelf, met een touw van elastiek, van deze 220 meter hoge dam af te gooien. Deze dam geniet van enige bekendheid omdat het de hoogste dam is in Europa, maar ook omdat James Bond er in de film Golden Eye van af is gesprongen. Vandaar dat de sprong van deze gigantische dam de ‘Goldeneye jump’ heeft gekregen.