.

Verbania

Verbania, ook bekend als “de tuin aan het meer” is een van de meest geliefde plaatsjes aan het Lago Maggiore. Hoevel Verbania relatief jong is en dus geen eeuwen oud verleden heeft, is het plaatsje wel een van de meeste geliefde steden van het Lago Maggiore. Door haar prachtige geografische locatie en weelderige omgeving was Verbania in de vorige eeuw vooral in trek bij de elite van Europa. Dichters en kunstenaars reisden hier op af om inspiratie op te doen voor hun werk. Tijdens de fascistische periode werden de plaatsen Intra en Pallanza en andere gehuchten samengevoegd. Verbania’s grootste troef zijn haar elegante villa’s, prachtige tuinen en parken.

In Pallanza, het stadje dat deel uit maakt van Verbania, heerst een gemoedelijke sfeer en is voor toeristen heel interessant. Struin door de smalle kronkelende straatjes naar Piazza Garibaldi hier kunt u heerlijk ontspannen op een van de talloze terrasjes, trattoria’s en restaurants. Nabij gelegen vindt u talloze leuke winkels en boetiekjes. De elegante villa’s in Pallanza spreken van een rijk en opulent verleden. Ook kunt u zich hier vergapen aan prachtige paleizen en weelderige parken en tuinen die in de 19e eeuw door de aristocratie van Europa zijn gebouwd.

De Villa’s in Verbania

Villa Taranto is de meest bekende villa in Verbania. Haar prachtige botanische tuinen beslaan maar liefst 16 hectare grond. De tuinen beschikken over planten en bloemen van over de hele wereld. Nabij Villa Taranto, op het schiereiland Castagnola, bevindt zich Villa San Remiglio. De villa beschikt ook over prachtige tuinen die in de Engelse en Italiaanse stijl is aangelegd. Deze villa kan alleen op afspraak bezocht worden omdat diverse bedrijven hun kantoor in dit pant hebben gevestigd. Aan de waterkant, dichtbij de promenade van Verbania, bevindt zicht Villa Giulia. Vaak wordt deze villa gebruikt als toneel voor diverse concerten, culturele evenementen en conferenties.