.

Wandelen

Het prachtige weelderige landschap van het Lago Maggiore leent zich perfect voor het maken indrukwekkend wandelingen. Dankzij de kleurrijke exotische begroeiing, fraaie blauwe meer, en groene bergen wordt vrijwel elke wandeling een mooie belevenis voor het hele gezin. Tijdens een wandeling kunt u zich wanen in een Oase van rust en natuur. Vanuit de hoge gedeeltes van het Lago Maggiore beschikt u over adembenemende vergezichten van het meer en haar omgeving. Bij het Lago Maggiore kunt u kiezen uit een groot aanbod van wandelroutes.

Beste wandel periodes

Wij raden aan om tussen april en juni te gaan wandelen, dan is de natuur namelijk op z’n mooist en is het niet te warm voor een stevige wandeling. Tegen de zomer aan zal de sneeuw op de toppen van de bergen plaats maken voor prachtige alpenrozen die rond eind juni in volle bloei staan. Na de zomer geniet het noorden van Italië nog van heerlijk warm weer. Vandaar dat u in september, in de lagere delen van het Lago Maggiore, nog uitstekend kunt wandelen.

Voor ieder wat wils

Bij het Lago Maggiore is er voor elke wandelaar wat wils. Zo kunt u met uw kinderen gezellig van dorp tot dorp lopen. Voor een wandelroute kunt u terecht bij de receptie van de camping. Voor wat meer uitgebreide en gedetailleerde routes kunt u terecht bij een toeristen bureau in het dichtstbijzijnde dorpje. Tevens zult u op belangrijke knooppunten ook gele borden tegen komen die u de weg wijzen. Voor de ervaren wandelaar is er ook genoeg te doen. Zo kunt u bij toeristen bureaus routes halen die u door wat grotere steden leiden zoals Stresa en Verbania.

Meerdaagse wandeltochten

Maar als u echt een wandelvakantie wilt en als u op zoek bent naar een echte uitdaging dan raden wij aan om de Grande Traversata delle Alpi (GTA) te belopen. Deze wandelroute is maar liefst 1000 kilometer lang. Deze route kunt u opdelen in verschillende onderdelen. Voor beginnende wandelaars wordt het aangeraden om niet meer dan vier uur per dag van de route te bewandelen. Voor ervaren wandelaars wordt acht uur per dag aangeraden. Het startpunt van de wandelroute ligt in het zuidelijke gedeelte van Piëmont in de Alpi Marttime. Tijdens uw wandeling zult u constant wegwijzers tegen komen die u de goede richting op zullen sturen. Voor de locatie van uw nachtrust hoeft u zich ook geen zorgen te maken, langs de GTA heeft u keus uit meer dan honderd overnachtingsmogelijkheden.