.

Zeilen en varen op het Lago Maggiore

Italië staat bekend om haar prachtige meren waar het hart van menig watersport liefhebber sneller van gaat kloppen. Het Lago Maggiore is na het Gardameer het grootste meer van Italië. Het meer biedt dan ook een overvloed aan vaarmogelijkheden. Lago Maggiore kunt u heerlijk met uw boot verkennen. Zo kunt u met de boot bij vrijwel elk pittoreske havendorpje aanmeren. Tevens kunt u ook diverse vaarroutes over het Lago Maggiore volgen. Op deze manier ontdekt u de mooiste en meest indrukwekkende bezienswaardigheden rondom het meer. Zo kunt u er met de boot een mooie zeil- of vaarvakantie van maken.

Eigen boot of een bootje huren?

Aan alle oevers van het Lago Maggiore vindt u wel een dorpje waar u een boot kunt huren zodat u het meer zelfstandig met uw gezin kunt verkennen.  Het maakt niet uit als u nog nooit heeft gevaren. U kunt met een autorijbewijs al een aardig bootje huren. Als u wel in het bezit bent van een vaarbewijs heeft u keuze uit een ruimer assortiment van boten. Wij raden wel aan om er snel bij te zijn. Het huren van een boot is namelijk heel populair onder de toeristen.

Zeilen

Droomt u er al van om de wilde golven van het Lago Maggiore te bevaren met uw zeilboot? Bij het Lago Maggiore krijgt u die kans. Een stevige constante wind vindt u vooral aan de noord zijde van het Lago Maggiore boven Maccagno. Ook in de strook tussen Cannobbio en de kastelen van Cannero kunt u uitstekend zeilen. Als u nog nooit heeft gezeild kunt u terecht bij zeilschool Scuola Vela Ascona. Bij deze zeilschool, van Nederlandse eigenaren, kunt u niet alleen zeillessen volgen. U kunt er ook zeilboot of een kapitein huren die u alle mooie plekken van het Lago Maggiore zal laten zien.

.