.

Golfen aan het Lago Maggiore

Het prachtige landschap van het Lago Maggiore leent zich voor diverse sport activiteiten waaronder ook golf. Het Lago Maggiore heeft een zacht en mild klimaat waardoor er voortreffelijk gegolfd kan worden. U kunt op verschillende plekken rond het meer een balletje slaan. Het Lago Maggiore beschikt over diverse schitterende golfbanen waar u onder het genot van een prachtige uitzicht eindeloos kunt golven met uw familie of vrienden. Een potje golfen terwijl u wordt omgeven door spectaculaire vergezichten zal zeker een belevenis voor het hele gezin! Hieronder hebben wij een verzameling van de meest prachtige locaties voor u samengesteld.

Een waar golfparadijs

In de directe omgeving van het Lago Maggiore bevinden zich ongeveer 15 golfbanen op de meest spectaculaire locaties. Vooral de nabij gelegen provincie Lombardije staat bekend als de golf hoofdstad van Italiƫ. Doordat deze regio volledig door land wordt omgeven, wat zeldzaam is in Italiƫ, wordt het gebied weleens de thuishaven van de Italiaanse golfers genoemd. Een van de meest gerenommeerde golfbanen vindt u dan ook hier in Lombardije bij Lago di Varese. Golfclub di Varese beschikt over een baan met maar liefst 18 holes . Het clubhuis is gevestigd in een middeleeuws klooster en overal op het park zijn sporen van de lange geschiedenis van het Golfclub Varese terug te vinden. Deze golfclub is het hele jaar geopend.

Prachtige omgeving

Aan de noordkant van het Lago Maggiore, in de buurt van Lido di Ascona, bevindt zich golfclub Ascona. Dit park beschikt over 9 en 18 holes golfbanen. Door de directe ligging van het park aan het Lago Maggiore kunt u tijdens het golfen genieten van een prachtig uitzicht over het meer. Een aantal kilometer ten zuiden van dit park, boven Stresa, bevindt zich golf des Iles Borromees. Dit park beschikt over een tweetal prachtige banen. Ook dit park wordt omgeven door een schitterend uitzicht. Op dit park vindt u een baan met 9 holes en een baan met 18 holes.

Uitdaging

Een van de meest bijzondere banen ligt tussen het Lago Maggiore en Lago Varese. Golf Dei Laghi beschikt over een 18 holes baan waarvan 9 holes zich bevinden in het bos. De andere 9 holes bevinden zich op een stijl stuk land. De diversiteit in landschap van het park maakt golfen zeker een uitdaging voor zelf de meest ervaren golfers. Door het speciale landschap is Golf Dei Laghi de thuisbasis geworden van diverse golftoernooien. Ook het grootste golftoernooi van het Lago Maggiore, Parkhotel Delta Trophy, wordt hier georganiseerd.