.

Vallemaggia

Vallemaggia, in het Nederlands Maggiadal, is een adembenemende vallei waar natuur en cultuur in perfecte harmonie een prachtige landschap creëren die uw zintuigen zal strelen. Vallemaggia baant zich een weg van het Lago Maggiore naar de Alpen in Zwitserland. In het dal kunt de inheemse cultuur leren kennen van een maatschappij die dicht met de natuur verbonden is. De gastvrije bevolking nodigt u dan ook uit om hun cultuur te proeven en oude traditie te leren kennen. Proef de lokale streekgerechten in een van de restaurants. Of geniet van een van de lekkernijen uit de Tessiner keuken in een van de typische Grotti. Een Grotto is een restaurant bij de mensen thuis. Hier worden de vele lekkernijen van de streek met liefde en zorgvuldigheid voor u bereid.

Als u van wandelen houdt komt u in de zomer in Vallemaggia zeker aan uw trekken. De vallei beschikt namelijk over een netwerk van wandelpaden die, bij elkaar opgeteld, 800 kilometer lang is. De wandelpaden strekken zich uit vanaf het dal tot aan de hoogste toppen van de 3000 meter hoge bergen. Tijdens uw wandeling wordt u door in rots uitgehouwen wandelpaden, weelderige natuur, indrukwekkende stenen bruggen en pittoreske dorpjes geleidt. In de dorpjes kunt u eeuwen oude kerkjes bezoeken, ieder met hun authentieke fresco’s en versieringen. De weelderige natuur van Vallemaggia is ongerept en puur. Het groene landschap wordt af en toe onderbroken door rivier de Maggia en haar zijrivieren die uitmonden in prachtige watervallen en grote waterbekkens.

In de winter veranderd Vallemaggia in een skigebied. De vallei veranderd haar bergen in zorgvuldig geprepareerde skipistes. Een van belangrijkste wintersportbestemmingen is het zonovergoten Bosco Gurin. Hier vindt u 30 kilometer lange skibanen en moderne skiliften. Tijdens de winter kunt u in Vallemaggia ook heerlijk wandelen. Trek uw sneeuwwandelschoenen aan en flaneer door het prachtige met sneeuw overladen winterlandschap en geniet van de charmes van deze vallei.